Nahrimed Haber

YouTube, Twitter’ın ‘Bahşiş Kutusu’na Benzer Bir Özelliği Kullanıma Açmaya Hazırlanıyor

Sosyal Medya YouTube, Twitter’ın ‘Bahşiş Kutusu’na Benzer Bir Özelliği Kullanıma Açmaya Hazırlanıyor
YouTube, kullanıcıların içerik üreticilerine bağış yapabilmesi için geliştirdiği bahşiş özelliğini kullanıma açmaya hazırlanıyor. 4 seviyeden oluşan bahşiş seçenekleriyle YouTuberlara kolayca destek olmayı sağlayan ve şu anda bazı üreticiler tarafından test edilen ‘Super Thanks’ özelliğinin sene sonuna doğru tamamen kullanıma açılması planlanıyor.

YouTube, içerik üreticilerinin para kazanması için yeni bir özelliği kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Reklamlarla hiçbir alakası olmayan özelliğin bu yıl kullanıma açılması bekleniyor.

YouTube’un yakın zamanda duyurduğu ‘Super Thanks’ özelliği, işleyiş bakımından Twitter’ın ‘Bahşiş Kutusu’ özelliğine benzeyecek. Bahşiş alıp vermeye yarayan ‘Super Thanks’, reklam kazancı sağlayan sistemden memnun olmayan YouTuberları bir hayli sevindirecek.

Bahşiş furyasına katılan son isim de YouTube oluyor

super thanks

Bahşiş kutusu mantığında çalışan özelliğin kullanımı oldukça basit olacak. Takipçilerin farklı miktarlarda bağış yapabileceği bir bölüm, özelliği açan her içerik üreticisinin her videosunun açıklama kısmında bulunacak. 2 dolar, 5 dolar, 10 dolar ve 50 dolar tuşlarından birine basan ve bağışını yapan takipçi; ekranda uçan balonlar ve ‘teşekkürler’ yazısından oluşan bir animasyon görecek. Bağış yapıldıktan sonra yorumlar kısmına otomatik olarak yapılan bağışın miktarı girilecek. İçerik üreticileri de bu otomatik yorumlara yanıt verebilecek.

Bahşiş özelliğine daha önceden ‘Applause’, yani ‘alkış’ deniyordu. Beta versiyonunda birkaç aydır yürütülen testlerden sonra YouTube, özelliğe ‘Super Thanks’ adını verme kararı aldı. Bu haftadan itibaren binlerce içerik üreticisi daha özelliği deneme şansı bulacak. 68 ülkede erişilebilecek Super Thanks, muhtemelen bu yılın son aylarında tam anlamıyla kullanıma açılacak. Üreticiye destek için çıkarılan ‘Super Chat’ ve ‘Super Stickers’ta olduğu gibi bu özellikte de YouTuber ve izleyicinin destekli iletişimini artırmak hedeflenecek. 


Yorumlar (0)

Yorum Yap