Nahrimed Haber

YouTube, Yalan Yanlış Bilgiler Veren Videoları İfşalayacağı Bir Özellik Test Ediyor

Mobil - 9 gün önce 0 Yorum
Mobil YouTube, Yalan Yanlış Bilgiler Veren Videoları İfşalayacağı Bir Özellik Test Ediyor
YouTube, yalan yanlış bilgiler veren, izleyenleri yanlış yönlendiren videoların mumunu söndürecek bir özellik test etmeye başladı. Notlar adlı özellik, henüz yalnızca ABD’de ve İngilizce olarak test ediliyor.

YouTube, X’in "topluluk notları" benzeri bir özelliği platformda yüklü olan videolar için test etmeye başladı. "Notlar" isimli yeni özellik ile YouTube, izleyicilerin bir şarkının orijinal değil parodi olduğunu veya güncel bir olay gibi paylaşılan videoların aslında eski görüntüler olduğunu kanıtlamalarını sağlayacak. İlk etapta bu özellik sadece ABD’de ve İngilizce olarak mobil cihazlarda kullanılabilecek.

Yeni özellik, çok fazla dezenformatif içeriğin paylaşıldığı 2024 ABD seçimlerinin yaklaşması nedeniyle kritik bir öneme sahip. 2020 başkanlık seçimlerinde yanlış bilgilendirme önemli bir sorun olmuştu ve yapay zekanın yükselişiyle birlikte 2024 seçimlerinde bu sorunun daha da artması bekleniyor. YouTube, bu özellikle platformunda yanlış bilgilendirmenin yayılmasını en aza indirmeyi hedefliyor.

YouTube’un Notlar özelliği bu şekilde görünecek: 

Test aşamasında, sınırlı sayıda kullanıcı yanıltıcı videolara not yazmaya davet edilecek. Teste davet için ilgili kullanıcının YouTube’da aktif ve telif ihlali ve topluluk kurallarına uyma açısından iyi durumda bir YouTube kanalına sahip olması gerekiyor. ABD’deki izleyiciler önümüzdeki haftalarda ve aylarda videolarda notları görmeye başlayacaklar. Test sırasında, üçüncü parti kullanıcılar da notların yararlı olup olmadığını ve doğruluğunu puanlayacak. YouTube, bu geri bildirimleri sistemlerini eğitmek için kullanacak.

Eğer üçüncü taraf kişiler notları yararlı bulursa, notlar videoların altında görünecek. İzleyiciler daha sonra notun "yararlı", "biraz yararlı" veya "yararsız" olduğunu belirtecekler. Neden yararlı veya yararsız bulduklarını da açıklayacaklar. YouTube, aldığı puanlara göre hangi notların yayınlanacağına karar vereceği algoritmayı eğitecek. Bu sistem, daha fazla not gönderildikçe ve farklı video türleri değerlendirildikçe sürekli olarak gelişecek. YouTube, özelliği geliştirdikçe resmi olarak sunmanın mantıklı olup olmadığını belirleyecek.


Yorumlar (0)

Yorum Yap