Nahrimed Haber

YouTube’da Ateşli Silah Bulunan Videolara Yaş Sınırı Geliyor! (Bazıları Tamamen Yasaklanacak)

Sosyal Medya YouTube’da Ateşli Silah Bulunan Videolara Yaş Sınırı Geliyor! (Bazıları Tamamen Yasaklanacak)
YouTube, ateşli silah içeren videolarla ilgili politikalarını sıkılaştırdığını duyurdu. Artık bu tarz videolardan bazılarında yaş sınırlaması olacak bazıları ise tamamen yasak olacak.

Google bünyesinde faaliyet gösteren YouTube, kullanıcılarının daha güvenli bir deneyim sağlaması için içerik politikalarında sürekli olarak güncellemelere gidiyor. Dev platform, şimdi de ateşli silah içeren videolarla ilgili bazı değişikliklere gittiğini açıkladı.

Dün paylaşılan bir destek sayfasıyla duyurulan değişikliklere göre silah içeren bazı videolar tamamen yasaklanırken bazılarında yaş sınırlaması olacak. Yeni politikalar 18 Haziran 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

Silah içeren videolar 18 yaş altı kişiler tarafından izlenemeyecek, silahların emniyetinin açıldığını gösteren videolar tamamen yasak olacak

YouTube’un açıklamasına göre ev yapımı silahlar, otomatik silahlar ve belli ateşli silah aksesuarların (susturucu gibi) kullanımını içeren içeriklerde yaş sınırlaması olacak. Bu videolar, 18 yaş altı kullanıcılar tarafından izlenemeyecek.

Bir diğer yeni önlem ise silahların emniyetlerinin nasıl açıldığını gösteren videolarla alakalı. Bu tarz videoların YouTube üzerinden paylaşımı tamamen yasaklanmış olacak. Bu önlemlerin sadece gerçek silahları kapsadığını belirtelim. Platformda ateşli silah içeren canlı yayınlara izin verilmediğini de ekleyelim.

Yeni politikalar, oyunlar veya filmler gibi şeyleri içermiyor. Aynı zamanda kolluk kuvvetleri videoları gibi içeriklere de istisna uygulanabilecek.

YouTube, bu değişikliği daha güvenli bir deneyim sunmak için yapıyor. Politika ihlali yapanlar, ilk başta uyarı alacaklar. Şirket, 90 gün içinde 3 kez uyarılan ve içerikleri kaldırmayan kişilerin kanallarının platformdan banlanabileceğini söylüyor.


Yorumlar (0)

Yorum Yap