Dünyada birçok insan bulut bilişim hizmetlerini internet aracılığıyla veri depolamak ve bunlara ulaşmak için kullanıyor. Kişisel bilgisayarlarda herhangi bir veriyi depolayamadığımız için bulut bilişimlerini kullanarak depoladığınız verilere ulaşabilirsiniz.
Amazon Web Services bu ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayan bir hizmettir ve dünyada birçok büyük kurum ve kuruluş tarafından tercih edilmektedir.
Amazon Web Services güvenilir, düşük maaliyetli ve kullanımı kolay olarak bilinen aynı zamanda dünyanın en ayrıntılı ve en yaygın kullanılan bulut sistemine sahip olan bir Amazon yan kuruluşudur. Birçok işletmenin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olmak için işlem gücü, veritabanı depolama, içerik teslimi ve diğer işlevler sunan güvenli bir bulut hizmetleri platformudur. AWS bulut bilişim platformu, hizmet olarak altyapı (IaaS), platform (PaaS) ve yazılım (SaaS) tekliflerinin birleştirilmesi ile geliştirilmiştir.
Son yıllarda dengeli bir şekilde büyüyen ve Amazon’un toplam gelirinin %13,5’ini oluşturan bir gelir üretti.Ürettiği bu gelirle 2020 yılında 10 milyar dolarlık bir işletme olma rekorunu kırdı. Amazon, AWS ile bulut pazarının üçte birinden fazlasını kontrol etme gücüne sahiptir. Bu güce sahip olmasının en büyük nedenlerinden birisi de sunucularının bulunduğu 76 erişilebilirlik bölgesine sahiptir.
Hizmet verilen bu bölgelerde, en büyük amaçları kullanıcılarının coğrafi sınırlar belirlemelerine izin vermek ve bunu yaparken de verilerin tutulduğu fiziksel konumları çeşitlendirerek güvenlik sağlamaktır. Başarılarıyla birlikte AWS, 245 ülke ve bölgeyi kapsar. Bu sayede, en yaygın kullanılan bulut sistemi olarak sektöre kendini altın harflerle yazdırdı. AWS’nin ne olduğunu öğrendik, şimdi de ne işe yarar ona göz atalım.
Amazon Web Services çok çeşitli ve iş amaçlı bulut tabanlı ürünler sunar. Bu ürünler depolama, veritabanları, analitik, ağ oluşturma, mobil, geliştirme araçları ve kurumsal uygulamaları içerir. Çoğunluklu olarak büyük kuruluşlar ve önde gelen devlet kurumlarının dahil olduğu milyonlarca müşteri; maliyetleri azaltmak ve daha hızlı yenileşim için AWS kullanıyor. AWS ile birçok faaliyette bulunabilirsiniz. Bunlardan bazıları için şunları söyleyebiliriz; Tüm dosyalarınızı bulutta güvenli bir şekilde depolayabilirsiniz, böylece onlara istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde erişebilirsiniz.
Bilgi depolamak için MySQL, PostgreSQL, Oracle veya SQL Server gibi yönetilen veritabanlarını kullanabilirsiniz ve müşterilerinize toplu e-posta gönderebilirsiniz. Ayrıca, bahsettiğimiz kuruluşların bilinen programlama modellerini, işletim sistemlerini ve veritabanlarını kullanmasına olanak tanır.
Amazon Web Services hem birçok işinize yardımcı oluyor hem de avantajlarıyla birlikte size kullanım kolaylığı sağlıyor. Bu avantajlar aslında aynı zamanda AWS’nin ne işe yaradığını da anlamanıza yardımcı olacaktır. Veri merkezlerini çalıştırmak ve bakımını yapmak için para harcamanıza gerek kalmayacak. Hızlı veri dağıtımları sunar ayrıca kolayca kapasite ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Sonuncu ama bir o kadar da önemli avantajı ise; sınırsız kapasite ile hızlı bir şekilde bulut erişimine izin verilir.
Bu yazımızda sizlere Amazon Web Services (AWS) nedir, nasıl kullanılabilir ve ne işe yarar onları aktarmaya çalıştık. Yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi AWS birçok kurum dahil olmak üzere pek çok insan tarafından kullanılmakta. Bu hizmetin bu kadar çok tercih edilmesinin en büyük özelliği bulut sistemi olarak kapsamlı işlere imza atmasından kaynaklanıyor. Hem kullanıcılarına tasarruf etmelerinde yardımcı oluyor hem de güvenli bir şekilde verilerini depolayabiliyorlar.
Çok önemli hizmetleri olması AWS’nin ne kadar kapsamlı bir hizmet olduğunu göstermektedir. Bu hizmetlere olan genel bakış sizin Amazon Web Services’ı anlamanızda yardımcı olacaktır. Umarız ki keyifli bir okuma olmuştur. Bu ve bunun gibi içeriklerin devamı için bizleri takipte kalın. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Yorumlar (0)