Nahrimed Haber

Geçerken Bildiğiniz Bütün Duaları Okuyacağınız Türkiye’nin En Tehlikeli Yolları

Yaşam - 2 yıl önce 0 Yorum
Yaşam Geçerken Bildiğiniz Bütün Duaları Okuyacağınız Türkiye’nin En Tehlikeli Yolları
Bazı yollar dik yokuşları, dar geçitleri ve zorlu arazi şartları gibi özellikleri nedeniyle diğerlerine göre daha tehlikelidir. İşte bu yollardan Türkiye’de bulunan 10 tanesi..

Araba kullanmak, özellikle her gün aynı rotaları kullandığımızda oldukça monotondur. Birçoğumuzun henüz keşfedemediği pek çok yol var ve bazıları geçerken on kere düşünmenize neden olacak özelliklere sahip.

Bir uçurumun kenarında ya da yüzlerce kilometre boyunca ıssız olan bu yollar güvenlik açısından da hiçbir önleme sahip değil.   

Tek bir yanlış hareketinizde hayatınıza mal olabilecek, Türkiye’nin en tehlikeli 10 yolu:

bayburtof

Yolun resmi adı D915 yoludur. Dağ eteklerinde yer alan yol yüzlerce kilometre sürüyor, hiçbir koruma yok ve tam 29 virajdan oluşuyor. 

kuşyuvası

Yaklaşık 1400 metre yükseklikte yer alan geçit oldukça dardır. Konya Karapınar- Antalya Gümüşkavak yolu üzerinde yer alıyor. Geçit dar olduğu için genellikle adrenalin tutkunu motorseverler tarafından kullanılıyor.

ılgaz

Batı Karadeniz’in en büyük dağı olan Ilgaz Dağları’nda bulunan geçit, 1875 metre yüksekliktedir. Yazın bile oldukça nemli ve yağışlı bir yoldur.

ovit

2640 rakımında olan geçit, Türkiye’nin kuzeydoğusunda Rize ile Erzurum arasında yer alıyor.

kemaliye

Türkiye’nin ve hatta dünyanın en zorlu yolları arasında gösterilen ve Kemaliye-Divriği arasında bulunan yol, 38 tünele sahip. Aynı zamanda onlarca viraj ve uçurumlarla doludur. Taş yol hem araçla hem de yaya olarak geçilebilir.

kop

Erzurum dolaylarında ve 2409 metre rakımda yer alır. Kışın en sert yaşandığı bölgelerden birinde bulunan geçidin arazisi oldukça engebeli olduğu için Türkiye’nin en tehlikeli yolları arasında yer alıyor.

d687

Beyşehir ve Taşağıl arasındaki 148 kilometre uzunluğundaki bu dağ yolunun 94 km’lik kısmı asfalttır, 22 km’lik kısmı ise çakıllıdır ve bu kısım, ülkemizdeki ve dünyadaki bisikletçiler arasında oldukça ünlüdür.

yağdonduran

1750 metre yükseklikte yer alan yolun isminin ilginç bir hikayesi var. Rivayete göre Osmanlı zamanında Sivas’a giden bir kervan burada bulunan bir çeşmenin başında konaklamış, yemekten sonra çeşmeden içtikleri su çok soğuk olduğu için kervandakilerden birinin midesindeki yağ donmuş ve adam ölmüş. İşte bu yüzden buraya Yağdonduran Geçidi denmiş.

zigana

Tarihi İpek Yolu’nun en önemli yollarından biri olan geçit, Orta Anadolu ile Doğu Karadeniz arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Rakımı 2032 metredir. Yer yer daralan ve keskin virajları bulunan yol, kışın oldukça tehlikelidir ve mevsimin belli bir bölümünde kapalıdır.

Günümüzde genellikle ulaşım için geçitten daha alçak rakımda yer alan Zigana Tüneli kullanılıyor. Bu tünelin bir ucundan girerken hava günlük güneşlikken öbür ucundan çıktığınızda yağmur, karla karşılaşmanız oldukça normaldir.

geminbeli

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayan yol olarak bilinen geçit, 2010 rakımında yer alıyor. Oldukça dar ve engebeli yollara sahiptir.


Yorumlar (0)

Yorum Yap