Çin’de ortaya çıkan koronavirüs, kısa bir süre içerisinde tüm dünya geneline yayılmıştı. Virüs, açıklanan resmi rakamlara göre 2 milyondan fazla kişiye bulaşmış durumda. Virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısıysa 133 bini aştı.
Ülkemizde ilk koronavirüs vakası 10 Mart tarihinde tespit edilmişti. Geçen 1 aylık bu süre içerisinde vaka sayısı 69 bine, hayatını kaybedenlerin sayısıysa bin 500’e ulaştı. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü günü takip eden kısa zaman dilimi içerisinde eğitime ara verildiği duyurulmuştu.
İlk virüs vakasının tespit edilmesi sonrası devlet yetkilileri koronavirüs zirvesi düzenlenmişti. Düzenlenen toplantı sonrasında ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde eğitime 3 hafta ara verildiği duyurulmuştu. Daha sonra eğitime verilen aranın uzatıldığı açıklanmıştı.
Eğitime verilen bu aranın uzatılması, kafalarda telafi eğitiminin ne zaman yapılacağıyla ilgili soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu. Bu soru işaretlerini gidermek için salgın nedeniyle yapılamayan eğitimlerin telafisine ilişkin bir düzenleme hazırlandı ve bu düzenleme TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
Kabul edilen düzenlemede “İlçe, il veya ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava koşulları gibi nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla süreyle yapılamaması hâlinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı’nca öğretmenlerin izinleri kısaltılabilecek” ifadeleri yer aldı.
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeye göre telafi eğitimleri yaz döneminde yapılacak, öğretmenlerin izinleri bu tür durumlarda bir aydan az olamayacak. Öğretmenler, normal durumlarda yaz tatili içerisinde 2 ay izinli olacaklar.
Yorumlar (0)