Nahrimed Haber

Küresel kripto kuralları, FSB ve IMF’nin sentez raporuna göre oluşturulacak

Kripto Para Küresel kripto kuralları, FSB ve IMF’nin sentez raporuna göre oluşturulacak
Hindistanlı yetkililer, ülkelerinin Bangalore’da G20 dönem başkanı sıfatıyla ev sahipliği yaptığı toplantıda, önümüzdeki dönemde belirlenecek...

Küresel kripto kuralları, FSB ve IMF’nin sentez raporuna göre oluşturulacak Küresel Kripto Kuralları FSB ve IMF’in Sentez Raporuna Göre Oluşturulacak

Hindistanlı yetkililer, ülkelerinin Bangalore’da G20 dönem başkanı sıfatıyla ev sahipliği yaptığı toplantıda, önümüzdeki dönemde belirlenecek küresel kripto kurallarının temelini, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından ortaklaşa hazırlanacak yeni bir sentez raporun oluşturacağını kaydetti.

Açıklama, G20 ülkeleri olarak bilinen dünyanın en büyük 20 ekonomisinin, Hindistan’da üç gün boyunca öncelikle kriptoda küresel bir düzenleyici çerçeve oluşturma hedefini ele aldıkları toplantıların ardından geldi.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları arasında yapılan görüşmelerin, küresel anlamda koordine edilmiş kripto kuralları için ileriye dönük bir yol haritası çizmesi bekleniyordu.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, basına yaptığı açıklamada, sentez raporun Hindistan’ın G-20 Dönem Başkanlığını devredeceği Eylül ayında G20 liderlerine ev sahipliği yapacağı toplantı sırasında sunulacağını açıkladı.

Hindistan’ın G20 dönem başkanlığında, öncelik verdiği küresel kripto düzenlemesi konusunda fikir birliğine varılıp varılamayacağı sorulan Sitharaman, "Her şeyden önce üye ülkelerin tartışmalardan haberdar olabilmeleri için bir çalışma süreci yürütüyoruz." dedi.

Sitharaman, FSB’nin Temmuz ayında yayımlaması ve Eylül ayındaki sentez raporunun temelini oluşturması beklenen çalışmasına atıfta bulunarak, "Bir şeylerde yol alınmalı." diye de ekledi.

Sitharaman ayrıca Kanada merkez bankası başkanının, kripto varlıklar için üzerinde iyi düşünülmüş bir yaklaşım ve uygulama çerçevesi olmadan "düzenleyici onay" verilmemesi gerektiği konusunda diğer üyeleri uyardığını söyledi.

Bakan, "Dünya Bankasının, tüm gelişmekte olan ülkelerin görüşlerinin de belirlenecek kripto politika çerçevesine dahil edilmesi gerektiğini belirttiğini" dile getirdi.

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das ise FTX dahil birçok büyük kripto şirketinin çöktüğü ve bulaşıcı bir küresel krizin yaşandığı geçen yılın, G20 ülkelerinin kripto varlıklara ilişkin genel algısında belirgin bir değişim yarattığını belirtti. Das, kripto varlıkların riskler barındırdığına dair şu anda geniş bir kabul bulunduğuna da işaret etti.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır.

Yorumlar (0)

Yorum Yap