Nahrimed Haber

Mısır’da Yer Alan Büyük Sfenks’in 2 Gizli Odası Olduğunu Biliyor muydunuz? Peki Ama İçine Neden Girilemiyor?

Yaşam - 2 ay önce 0 Yorum
Yaşam Mısır’da Yer Alan Büyük Sfenks’in 2 Gizli Odası Olduğunu Biliyor muydunuz? Peki Ama İçine Neden Girilemiyor?
Mısır’daki Giza’nın Büyük Sfenksi, gizemli yapısıyla yüzyıllardır insanları büyülüyor. Peki neden bu devasa anıtın altında yer alan gizli odalar hâlâ keşfedilmedi?

Giza’nın Büyük Sfenksi, devasa yapısı ve esrarengiz tarihiyle dünya çapında bilinen bir anıttır. Ancak yapının altında saklanan sırlar, birçok kişinin merakını cezbetmeye devam ediyor.

Bilim insanları ve arkeologlar, Sfenks’in pençeleri altında bulunan gizli odaların sırrını çözmek için yıllardır çalışıyorlar.

Her şey, Mısır’ın antik dönemdeki inanışlarına dayanıyor.

Sfrenks Mısır

Giza’nın Büyük Sfenksi, dünyanın en büyük tek parça heykelidir ve M.Ö. 2558-2532 yılları arasında inşa edilmiştir.

Sfenks’in gizemi; sadece büyüklüğünden kaynaklı değil, vücut yapısının insan başı ve aslan gövdesinden oluşmasından kaynaklanır. Karışık yapı, Mısır ve Yunan mitolojisindeki sembollerle bağlantılıdır.

Bilim insanları, Sfenks’in pençeleri altında büyük taş bloklar ve terk edilmiş alet takımları bulmuşlardır. Seismograf kullanarak yapılan araştırmalar, Sfenks’in pençeleri altında iki gizli oda olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Peki ama bu odalar neden açılmıyor?

Sfrenks Mısır

Gizli odaların, evrenin sırlarını içeren antik parşömenlerle dolu olduğu düşünülmekte. Bazı efsanelere göre odalarda Atlantis’e dair bilgiler bile olabilir. Tabii bunların yalnızca efsane ve teori olduğunu unutmamak gerek. Zaten teorileri test etmek için henüz izin verilmemiş.

Gizemli odaların iki girişi olduğu sanılmaktadır ancak her iki giriş de mühürlü. Umuyoruz ki çok fazla beklememiz gerekmez.

Sfrenks Mısır

Araştırmalar, odalarda yüksek miktarda karbondioksit ve başka tehlikeli gazların birikebileceğini göstermekte. Tahmin edersiniz ki gazlar, odaların açılmasını daha da riskli hâle getirmekte. Ayrıca Sfenks’in yapısal bütünlüğünü korumak için de odaların açılmaması tercih ediliyor.

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

 


Yorumlar (0)

Yorum Yap