Nahrimed Haber

Yaz Tatilinde Okumak İsteyeceğiniz 10 Kitap

Yaşam - 9 gün önce 0 Yorum
Yaşam Yaz Tatilinde Okumak İsteyeceğiniz 10 Kitap
Yaz tatili sonunda geldi. Yazın bol bol kitap okumak istiyorsanız size özel kitap listesi hazırladık.

Yaz tatilinde kitap okumanın keyfi bir başka. Yazın okulların da tatile girmesiyle herkes hobilerine vakit ayırıyor. Kitap okumak, yazın en sevilen aktivitesi. 

Kitap okumak istiyor ama bir türlü ne okuyacağınıza karar veremiyorsanız sizin için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Gülse Birsel - Beni Gözünüzde Büyütmeyin!

gülse birsel

Gülse Birsel’in yazdığı Beni Gözünüzde Büyütmeyin! kitabı kafanızdaki düşüncelerden sizi uzaklaştıran bir kitap. Okudukça size terapi gibi gelecek kitabın ana teması mutsuzluk için birçok sebep olsa da gülmek için tek sebebinizin olduğu. Gülse Birsel’in zaten yazdıklarını hepimiz izledik, şimdi bir kere de okumaya ne dersiniz?

Gelir gelmez okudum bitirdim. O kadar güzeldi ki çok kısa geldi. Ara ara kapağı kapatıp kahkaha molası verip tekrar okumaya döndüm çok güzeldi.

Sahilde güneşlenirken okuyabileceğiniz kitabı merak ettiyseniz tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Gabor Mate - Dağınık Zihinler

dağınık zihinler

Dikkat eksikliği ile ilgili olan Dağınık Zihinler kitabı, çocuklardaki bu sorunu derinlemesine inceliyor. Rehber niteliğindeki kitabı okuyarak çocuklardaki dikkat eksikliği bozukluklarının kökenlerine inebilir ve iyileşmesine fayda sağlayacak bilgiler öğrenebilirsiniz. Terapist Dr. Gabor Mate’nin kitabında kendi çocuklarınız veya çevrenizdeki çocuklar için önemli bilgiler edineceksiniz. 

Çok tavsiye edilen bir kitaptı, fiyatını da uygun bulduğun için aldım.

Çocuğa nasıl davranılması gerektiğini anlatan kitap için tıklayın.

Şermin Yaşar - Dünyanın En Önemli Öğrencisi

dünyanın en önemli öğrencisi

Dedemin Bakkalı yazarının bir başka eseri olan Dünyanın En Önemli Öğrencisi kitabı, eğlenceli kitaplardan biri. Hem çocuklara hem büyüklere hitap eden kitabı okurken rahatlayacaksınız. Bir günde okuyup bitireceğiniz kitap eğlenceli olduğu kadar öğretici bir içeriğe de sahip. 

Kitapları çok okunan Şermin Yaşar’ın bu kitabını merak ettiyseniz tıklayın.

Ayşe Bilge Selçuk - Dijital Çağda Sağlıklı Çocuk Yetiştirmek

dijital çağda çocuk yetiştrimek

Şu sıralar herkesin en zorlandığı konuların başında gelen bir mevzuya dikkat çeken Dijital Çağda Sağlıklı Çocuk Yetiştirmek kitabı anne babalar için bir rehber niteliğinde. Bu kitap, çocukların sanal dünyayla olan bağlantılarını ve onlara nasıl rehberlik yapılabileceğini anlatıyor. Çocukların sanal dünya ve fiziksel dünya arasında bağlantı kurmasına ebeveynin nasıl destek olacağı da kitabın konularının arasında yer alıyor. 

Çocuğu olan herkesin okuması gereken kitap için tıklayın.

Çağrı Odabaşı - Genel Kültür Kitabım

Küçük çocuğu olanların alması gereken kitapların başında yer alan Genel Kültür Kitabım ile çocuğunuz dünyayı keşfediyor. 0-6 yaş grubu için tercih edilebilecek kitap rengarenk ve eğlenceli hikayelerle dolu. Çocuğunuzun ilgisini çekecek kitapla okuma alışkanlığı kazanması da mümkün. Çocukların hayal gücünü geliştiren ve öğrenme sürecini destekleyen kitap çocuk kitaplıklarında olması gereken bir eser. 

Renkli resimleriyle ilgi çekici kitap için tıklayın.

Marcus Aurelius - Kendime Düşünceler

kendime düşünceler

Klasiklerden biri olan Kendime Düşünceler, günlük olarak kaleme alınmış bir eser. Sağlam bir eşitlik ve özgürlük savuncusu olan Marcus Aurelius’un düşüncelerinin derlemesi olan eser herkesin okuması gereken kitaplardan. Bu kitapta Aurelius hem kendinden önceki düşünürleri eleştiriyor hem de kendi kendini sorguya çekiyor. 

Okurken sık sık kendime sorular sorarken buldum.

Sonraki nesiller için kaynak niteliğindeki kitabı okumak için tıklayın.

Seneca - Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine

mutlu yaşam üzerine

Filozof Seneca’nın eseri Mutlu Yaşam Üzerine - Yaşamın Kısalığı Üzerine, doğaya uyumlu yaşamın mecbur olduğunu anlatıyor. Yaşadığı dönemden örnekler vererek anlatan Seneca’nın bu eserini herkes okumalı. Kitabın içinde 2 metin bulunuyor. Stoacılığın Roma döneminde nasıl bir yaşam anlayışı olduğunu bu kitaptan öğrenmek mümkün.

Tam başucu kitabı ve altı çizilmelik. Çoğu cümleyi altı çizerek okudum ve bir yol gösterici kitap niteliğinde.

Başucu kitabı niteliğindeki kitabı almak için tıklayın.

İlber Ortaylı - Gel Dünyayı Keşfedelim: Gezgin Bir Tarihçinin Seyahat Defteri 

gel dünyayı keşfedelim

Ülke veya şehir gezi rehberi olarak nitelendirilebilecek Gel Dünyayı Keşfedelim, bir şehri veya ülkeyi nasıl gezeceğinizi gösteren bir eser. İlber Ortaylı’nın deneyimlerine dayanan kitabı seyahate çıkmadan okumak gerek. Seyahat etmenin önemine de vurgu yapan eser, doğru seyahat nasıl edilir onu göstermeye çalışıyor. 

Kitabın İlber Hoca’ya soru yöneltilip verilen cevaplardan oluşturulduğu çok belli. Zira İlber Hoca birçok video ve programla bunun kat be katını bizlerle paylaşıyor. Kısa seyahat notları gibi düşünün ziyaret bölgelerine dair.

İlber Ortaylı’yla dünyayı keşfetmek için tıklayabilirsiniz.

Emrah Safa Gürkan - Ezbere Yaşayanlar: Vazgeçemediğimiz Alışkanlıklarımızın Kökenleri

ezbere yaşayanlar

Son zamanların sevilen tarihçisi Emrah Safa Gürkan, bu kitapta alışkanlıklarımızdan bahsediyor. Teknoloji ve modernitenin getirdiği tüm imkanlara rağmen birçok alışkanlığımız hâlâ devam ediyor. Bu noktalara parmak basan Emrah Safa, vazgeçemediğimiz alışkanlıklarımızın tarihi arka planıyla birlikte antropolojik, sosyolojik ve psikolojik kökenlerini de irdeliyor.

Henüz bitirmedim ama akıcı bir anlatımı var. Yeni şeyler öğrenmek, özellikle yanlış veya eksik bildiğin şeylerin doğrusunu öğrenmek güzel.

Birçok sorunuza cevap bulacağınız kitabı almak için tıklayın.

Victor Hugo - Bir İdam Mahkumunun Son Günü

Bir İdam Mahkumunun Son Günü, Fransız edebiyatının öncülerinden olan Victor Hugo’nun en önemli eserlerinden biri. Hugo’nun idam cezasına karşı yazdığı eser, modern edebiyatın ilk monoloğu kabul edebiliyor. İdam cezasını trajikomik şekilde anlatan bu klasik eseri hem çocuklar hem yetişkinlerin okuması gerekiyor. 

Gerçekten herkesin okuması gereken kitaplardan.

Bu önemli eseri almak için tıklayın.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:


Yorumlar (0)

Yorum Yap